shadow

Hoe fit moet ik zijn voor een duikstage?

Gezondheid & fit zijn
Je hoeft zeker geen olympische atleet te zijn om aan een scuba stage deel te nemen, maar je moet wel enigszins fit zijn.

Scuba duiken is een heel ontspannende activiteit, en is zeker niet zo inspannend als bijvoorbeeld zwemmen of snorkelen. Om deel te nemen aan onze duikstages moet je in redelijke vorm zijn, maar niets speciaals.

Je moet natuurlijk ook kunnen zwemmen. Om te duiken hoef je in principe niet te kunnen zwemmen, maar omdat het om een uitgebreide stage, bijvoorbeeld Divemaster stage gaat, ligt dit anders. Ook hiervoor hoef je geen bijzonder goede zwemmer te zijn, maar je moet je vooral op je gemak voelen in het water.

Tijdens jouw duikstage krijg je de kans om te oefenen in het zwemmen en snorkelen en we raden dit ook ten zeerste aan, om goed in vorm te komen en je fit te voelen.

Medische vragenlijst voor alle scuba stages
Er zijn vele verschillende medische condities die potentieel gevaarlijk zouden kunnen zijn voor scuba duikers. Deze zijn allemaal opgesomd in de Medische vragenlijst van PADI.

Voorbeelden zijn operaties in het verleden aan de oren of sinusholtes, drugs of alcohol misbruik, kanker, hart-en vaatziekten, zwangerschap etc.

Als jij je zorgen maakt over een bepaalde ziekte of aandoening, neem contact met ons op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Neem hier contact met ons op