m
About Our School

Tota alterum eu vix. Alii tritani liberavisse et vix. Errem tantas postulant an quo, sed scripta suscipiantur eu, ne eum cetero.

m
Follow Us

Van beginner tot PADI Instructor (OWSI)

ZERO tot Hero!

Bij onze duikstage is inbegrepen:

  • Alle PADI duikcursussen van beginner tot PADI Open Water Scuba Instructor (OWSI)
  • Emergency First Responder Instructor (EFRI)
  • Accommodatie
  • Jouw eigen set professionele duikuitrusting (indien gewenst)
  • Alle PADI Cursusmaterialen
  • Alle kosten voor de certificaties
  • Onbeperkt duiken tijdens jouw duikstage

Introductie
Grijp deze kans om een PADI Duikinstructeur te worden terwijl je geniet van het prachtige eiland Tenerife in de Canarische Eilanden. Krijg de bevoegdheid om nieuwe duikers over de hele wereld te certificeren in het PADI systeem. De PADI Instructor is wereldwijd de meeste gezochte duikprofessional in 187 landen!

Tijdens jouw verblijf hier zul je enkele van de beste duikstekken van Europa bezoeken, waarbij je zeeschildpadden, roggen en een enorme variatie aan vissen zult tegenkomen. Maak kennis met onze internationale groepen stagiaires en instructeurs en maak vrienden voor het leven.

PADI Instructor stage
Stel je voor: Je staat ‘s ochtends op met de wetenschap dat je het grootste deel van de dag dag onderwater zult doorbrengen en met mensen van die je weet dat je hun leven voor altijd zal veranderen! Dat is een dag uit het leven van een PADI Instructor.

PADI Open Water Scuba Instructors zijn de meeste gevraagde duikprofessionals voor werk in de duikindustrie over de hele wereld. Onze duikstage’s bevatten werkelijk alles waarin je moet trainen, van beginner tot PADI Divemaster. Alle duikcursussen, PADI materialen en kosten, accommodatie en als jij wilt, zelfs een geheel eigen duikuitrusting om te wereld mee rond te reizen en werken. 

Maak je klaar voor het avontuur van je leven. Je volgt de PADI duikcursussen achter elkaar, zult vele duiken maken en liggen en een deel gaan uitmaken van ons duikteam. Tijdens jouw duiken, wat een bijna dagelijks deel zal uitmaken van jouw stage, bouw je stap voor stap jouw duikkennis op. Uiteindelijk zal je genoeg kennis en vaardigheden hebben opgedaan om zelfverzekerd de verantwoordelijk op je te nemen om duikers onderwater te begeleiden. Dit allemaal terwijl je het ontzettend naar je zin zult hebben op het mooie Tenerife.

Onze PADI stage bevat werkelijk alles dat je nodig hebt voor jouw training tot PADI Instructor – scuba duiktraining, materialen, duikuitrusting en accommodatie. Laten we er eens wat diepen in duiken:

Scuba duikcursussen: Open Water tot PADI Instructor

Onze scuba duikstage volgt het PADI diver education programma achter elkaar, waarmee je met ieder deel meer duikvaardigheden en ervaring opbouwt.
Dit zijn de stappen:

1. PADI Open Water Diver
Allereerst leer je de basis van het scuba duiken. De training bevat onder andere duiktheorie, beschut water vaardigheden en 4 open water duiken waarbij je de echte onderwater wereld in de zee ontdekt. Je zult gecertificeerd zijn om tot 18 meter diep te duiken en doet vaardigheden op die je tijdens de rest van je carrière zult blijven gebruiken.

2. PADI Advanced Open Water Diver
Daarna doen we nog eens 5 trainingsduiken om jouw duikvaardigheden te verbeteren, waarmee je kennis maakt met verschillende gespecialiseerde aspecten van het duiken. Dit omvat het duiken naar een maximale diepte van 30 meter, onderwater navigeren en opties voor het nachtduiken, onderwater fotografie, bouyancy control (uittrimmen), search & recovery duiken, wrakduiken en meer.

3. Emergency First Responder en PADI Rescue Diver
De training gaat een tandje hoger tijdens het gecombineerde EFR (eerste hulp) & Rescue Diver programma.

We beginnen met een dagje les in reanimeren en eerste hulp voor we het water in gaan om te leren hoe we ongelukken tijdens het duiken kunnen voorkomen en succesvol oplossen. Je leert om te gaan met noodsituaties zowel aan de oppervlakte als onderwater. Je doet ervaring op in reddingsvaardigheden en het omgaan met noodsituaties, waarna je wordt getest op hoe jij reageert in gesimuleerde noodsituaties in en rondom het water. De meeste mensen omschrijven deze cursus als de allerbeste duikcursus in het PADI systeem!

4. PADI Divemaster stage
Nu de stap naar duikprofessional; je ontwikkeld een hoog niveau in kennis van de theorie van het duiken, assisteert bij duikers in training en leert gecertificeerde duikers onderwater te begeleiden en duiken te gidsen. Je wordt uitgedaagd met watersport en probleemoplossende oefeningen, creëert een kaart van een duikplaats en voert een “scuba review” uit voor een ‘roestige’ duiker. Je zult echte verantwoordelijkheid op je nemen en ontwikkelt je tot een gewaardeerde professionele duiker.

Je leert gecertificeerde duikers onderwater te gidsen en alle moois van de duikstekken te laten zien, en je zal de PADI Instructors ook helpen bij de training van nieuwe duikers. Tijdens het opdoen van meer en meer ervaring als PADI Divemaster, word je een gewaardeerd lid van het duikteam en zie je wat er allemaal bij komt kijken in het runnen van een duikcentrum. Je zal een Emergency Assistance plan in elkaar zetten, je duikskills zullen op demonstratie kwaliteit zijn en je leert alles over de duiktheorie, zoals natuurkunde, fysiologie, decompressietheorie, duikuitrusting en meer. Het zijn van een Divemaster stagiaire is een fantastische ervaring waar je ontzettend veel van zult leren en het reuze naar je zin zal hebben.

5. PADI Instructor Development cursus
Ten slotte trainen wij je hoe je lesgeeft in het duiken, tijdens de PADI Instructor Development Cursus (IDC). Je leert over de standaarden waaraan we ons als scuba duikinstructeurs moeten houden, je leert hoe je lesgeeft in het klaslokaal, beschut water en open water. Je leert hoe je veilig in controle kan zijn over een groep duikers in training in het water en hoe je problemen kunt herkennen en oplossen. Het doel is dat jouw leerlingen altijd veilig en zelfverzekerde duikers worden. De IDC is een intensieve cursus waar je echt veel leert en na afloop trots op mag zijn.

6. PADI Instructor Examination
De laatste stap is de PADI Instructor Examination (IE). Een extern team van PADI Instructor Examiners is hiervoor aanwezig om de kandidaten te evalueren tijdens de zeer intensieve 2 dagen durende evaluatie. Je word beoordeeld op je kennis van het duiken, lesgeven in het klaslokaal en lesgeef presentaties in beschut en open water. Je krijgt te maken met gesimuleerde problemen in en onder water waar je als PADI Scuba duikinstructeur goed mee om moet kunnen gaan. Jouw stage is hier helemaal op gericht zodat je helemaal klaar bent voor deze examens en er met zelfvertrouwen aan begint.
Nadat de IE is afgerond zal jij een gecertificeerd PADI Open Water Scuba Instructor zijn en gaan we dit uitgebreid vieren!

Onbeperkt duiken
Tussen deze PADI cursussen en jouw Divemaster stage training doen we ook een aantal non-training ‘fun-duiken’.

Je vormt groepjes of paren met andere stagiaires of een van onze Divemasters en bezoekt de duikstekken, terwijl je geniet van de onderwater omgeving en planten en dieren die je tegenkomt. Dit is een leuke en leerzame manier om jouw vaardigheden in het onderwater navigeren op te bouwen en de duikstekken te leren kennen.

PADI stages: Scuba duik uitrusting pakket
Jouw duikstage bevat jouw eigen set scuba duikuitrusting van professionele qualiteit die perfect geschikt is voor de tropische duik condities van de Canarische Eilanden.
Je ontvangt:

Duikmasker
Snorkel
Ademautomaten set
Trimvest
Zwemvliezen
Duiklaarzen
5mm Wetsuit
Roestvrij stalen duikmes
Onderwater polskompas
Veiligheidsboei (SMB)
Pocket mask
Onderwater duikleitje
Fluitje

PADI duikcursus materialen en kosten voor certificatie
De PADI stage bevat alle PADI boeken, duikleitjes, cue cards en kosten voor certificatie die je nodig hebt om een PADI Opwen Water Scuba Instructor te worden:

PADI Open Water Diver:
Open Water Diver boek & Recreational Dive Planner, tabelversie

PADI Advanced Open Water Diver:
Adventures in Diving boek, Onderwater navigatie duikleitje

Emergency First Responder:
EFR Candidate boek

PADI Rescue Diver:
Rescue Diver boek en Diving Accident Flow Chart

PADI Divemaster training:
Divemaster boek
Encyclopedia of Scuba Diving
Divemaster Knowledge werkboek
DM cue cards en elektronische duikplanner – multi level versie.

Instructor Development Course (IDC):
PADI IDC Candidate werkboek
PADI Instructor boek
Lesvoorbereiding duikleitjes
Instructor Cue Cards
Student Exam Booklets (OW, Rescue, DM)
Emergency First Response Instructor boek

Kortom, de complete set PADI materialen voor de serieuze professional.

Accommodatie voor jouw PADI stage
Gedurende de 6 maanden van jouw PADI duikstage verblijf je in een appartement dichtbij de Academy. De accommodatie is volledig uitgerust en voorzien van alle gemakken. Je hebt de optie een eigen appartement te huren, of om je stage goedkoper te maken kan je een appartement delen of zelfs een kamer delen. Dit scheelt ontzettend veel in de kosten.

Startdatums en stagiaire boekingsprocedure
Wij runnen onze duikstages het hele jaar door, je kan dus beginnen net wanneer het jou uitkomt.

Interesse? Wil jij deze levens veranderende ervaring aangaan?

Neem contact op via e-mail

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.