Divemaster internship - PADI Divemaster internship - Divemaster internship Academy - Night Diving Tenerife, Canary Islands, PADI Divemaster internshipCanary Islands, TenerifeTenerife Scuba Diving Slider Pic 2PADI Dive Centre TenerifePADI Dive Centre TenerifePADI Dive Centre TenerifeTenerife Scuba Diving Slider Pic 1PADI Dive Centre TenerifePADI Dive Centre TenerifePADI Dive Centre TenerifePADI Dive Centre TenerifeDiving in Tenerife with turtlesAngel Shark TenerifeCommon Ray Tenerife
shadow

Vertel me meer over Tenerife en de Canarische Eilanden.

Tenerife is de grootste van zeven Canarische Eilanden.

Tenerife bevind zich in de Atlantische Oceaan, dichtbij de kust van Noord-Afrika en hier schijnt altijd de zon – één van de redenen dat dit eiland zo’n hotspot is voor miljoenen toeristen per jaar.

Tenerife is een vulkanisch eiland dat is gevormd door verschillende uitbarstingen. De laatste uitbarsting was begin 20e eeuw. Het is een prachtige mix van ruig terrein, dramatische landschappen en een subtropisch klimaat met temperaturen van 20°C – 22°C in de wintermaanden en 24°C – 36°C in de zomermaanden.

De huidige populatie van Tenerife is ongeveer 900.000 plus circa 6 miljoen toeristen per jaar.

Het prachtige landschap van Mount Teide, het hoogste punt van Spanje, doet direct je mond openvallen bij aankomst op het eiland en vanuit het vliegtuig. In de winter ligt er regelmatig sneeuw op de top, terwijl we aan de kust nog steeds genieten van de zon. Er zijn vier vulkaanuitbarstingen geweest, waarbij geen gewonden of doden zijn gevallen; twee rond het jaar 1700, de derde in 1798 en de laatste in 1909.

Het eiland heeft zich sterk ontwikkeld sinds de jaren 70, dankzij grote investeringen dat Tenerife de economische hoofdstad heeft gemaakt van de Canarische Eilanden. De werkelijke hoofdstad is Santa Cruz, gelegen in het Noorden van het eiland.

Door de jaren is Tenerife een populaire vakantiebestemming geworden en daardoor is er veel keuze. Van de bekende resorts van Playa de las Américas en Los Chistianos, tot de prachtige kliffen van Los Gigantes en de naaldboom-bossen in het nationale park…. Dit eiland heeft veel meer te bieden dan alleen schitterend weer.

Tenerife heeft een groot nationaal park en 42 beschermde stukken natuur. Dit zijn slechts enkele van de schatten die je kan ontdekken in Tenerife. Er is een grote verscheidenheid aan activiteiten, jouw verblijf op dit eiland zal onvergetelijk zijn!

Het duiken in Tenerife is een van de allermooiste van de wereld! Hoe weten we dat? Als je alles bij elkaar optelt hebben wij het beste van alle werelden.

Geweldig weer het hele jaar door, geen tornado’s of regenseizoen voor ons. De warme Atlantische Oceaan, men vergeet vaak dat Tenerife vlak bij Afrika ligt, eigenlijk helemaal niet in de buurt van Spanje. Er leven hier duizenden verschillende soorten dieren onderwater waaronder schildpadden, pijlstaartroggen, Engelenhaaien (ongevaarlijk en zachtaardig!), alle soorten murenen, barracuda’s, dolfijnen en zelfs enkele walvissoorten.

Er zijn geen taalproblemen want de meeste mensen hier spreken prima Engels en wij helpen je graag met een woordje Canarisch! (Ja, Canarisch, net een tikje anders dan het Spaans) Daarbij hebben we ook een Nederlandse instructeur, voor als je er ook in het Engels niet uit komt.

Er zijn ook geen politieke problemen zoals je in veel andere delen van de wereld wel tegenkomt, en de vluchten zijn heel betaalbaar. Omdat Tenerife toch deel uitmaakt van Spanje, is het gewoon Europa en is een ID-kaart dus voldoende om mee te reizen als Nederlander.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar je hebt hiermee een idee. Wij zijn gek op het eiland Tenerife 🙂