shadow

Wat doe ik op een gemiddelde dag tijdens mijn duikstage?

Zoals je ondertussen wel door zult hebben zijn wij geen “typisch” duikcentrum, dus jouw dag zal er heel anders uit zien dan die van stagiaires bij andere duikcentrums!

Allereerst werken wij slechts 5 dagen per week. En met werk wordt bedoelt: wij trainen jou. Bij andere duikcentrums zijn de dagen lang, vaak iedere dag hetzelfde en werk je bovendien 6 dagen per week. Met werk wordt daar ook echt werk bedoelt.

De week wordt verdeeld in dagen waarop we wel en waarop we niet duiken.
Normaal gezien zullen we 3 dagen per week duiken.
Deze dagen beginnen om 09:00u, eerst maken we allemaal onze duikuitrusting klaar voor de duiken, waarna we op weg gaan naar een van de meer dan 50 verschillende duikstekken die we regelmatig bezoeken in Tenerife. Er zijn ook kansen om nachtduiken te doen, waar de meeste duikers helemaal verzot op zijn.

We hebben vele verschillende duikstekken, afhankelijk van de duikniveaus van de duikers die dag. Welk niveau in het duiken je ook hebt, er is meer dan genoeg keuze.

Gemiddeld doen we 2 of 3 duiken per dag. Al onze duikstages bevatten onbeperkt duiken, dus zelfs als jij even pauze wilt tussen je PADI cursussen in, ben je nog steeds welkom om mee te komen met het team op de “fun duiken” (niet-trainingsduiken).

Op de dagen dat we niet duiken, werken we door de andere aspecten van jouw PADI duikcursussen. Dit houdt onder andere in: duik theorie inclusief alle belangrijke onderwerpen (fysiologie, apparatuur, natuurkunde etc.) en oefenen we onze duikvaardigheden (skills) tot deze perfect zijn in het zwembad.

Afhankelijk van de individuen en de groep, kan je ook 4 dagen per week duiken en 1 dag in het zwembad en met studie doorbrengen. Hoe dan ook, het team is zeer flexibel en alles in gericht op JOUW training.

De dag eindigt rond 16:00u met het opruimen, schoonmaken en weghangen van de duikuitrustingen.

En na de werkdag?
De meeste dagen sluiten we af met een biertje, waarbij we bij kunnen kletsen over wat iedereen die dag heeft gedaan en wat je ervan vond. Er is nooit een tekort aan “duikverhalen” die onze instructeurs te vertellen hebben!

Dan is het etenstijd. Sommige dagen doen we een BBQ, soms gaan we allemaal samen uit eten of als we de volegnde dag vrij hebben, gaan we ook regelmatig een nachtje stappen in het bruisende uitgaansleven van Tenerife. Alles hangt af van de planning en de groep mensen. Als jij liever een avondje relaxed thuis blijft, geen probleem, er zijn helemaal geen verplichtingen.

Heb je nog vragen?

Neem hier contact met ons op