m
About Our School

Tota alterum eu vix. Alii tritani liberavisse et vix. Errem tantas postulant an quo, sed scripta suscipiantur eu, ne eum cetero.

m
Follow Us

Wat doe ik op een gemiddelde dag tijdens mijn duikstage?

Zoals je ondertussen wel door zult hebben zijn wij geen “typisch” duikcentrum, dus jouw dag zal er heel anders uit zien dan die van stagiaires bij andere duikcentrums!

Allereerst werken wij slechts 5 dagen per week. En met werk wordt bedoelt: wij trainen jou. Bij andere duikcentrums zijn de dagen lang, vaak iedere dag hetzelfde en werk je bovendien 6 dagen per week. Met werk wordt daar ook echt werk bedoelt.

Tijdens je stage met ons zul je bijna iedere dag duiken, voornamelijk in de ochtend maar regelmatig ook in de midday. De dagen beginnen om 08:30, eerst maken we allemaal onze duikuitrusting klaar voor de duiken, waarna de Instructeur, of jij, een duik briefing geven voor de duiken die dag. Onze voornaamste duikstek is ons eigen ‘House-Reef’ in Abades. Dit is een beschermd zeegebied, waar niet gevist mag worden en we daardoor een enorme verscheidenheid aan vissoorten hebben. 

Al onze duikstages bevatten onbeperkt duiken, dus aan het einde van je stage zal je meer dan voldoende ervaring hebben in het duiken. 

Wanneer je niet aan het duiken bent, werken we aan de andere aspecten van jouw PADI duikcursussen. Dit houdt onder andere in: duik theorie inclusief alle belangrijke onderwerpen (fysiologie, duikuitrusting, natuurkunde etc.) en oefenen we onze duikvaardigheden (skills) in het klaslokaal. Er is bij de meeste cursussen ook een examen te doen, en je zult zo nu en dan een bijbehorende video bekijken. 

De dag eindigt meestal rond 16:00u met het opruimen, schoonmaken en weghangen van de duikuitrustingen.

En na de werkdag?
Er wordt van je verwacht dat je in de avonden je huiswerk doet. Dit bestaat uit het lezen van de PADI boeken voor de cursussen, en het invullen van de vragen in de boeken. De meeste boeken zijn nu digitaal, wat het veel gemakkelijker maakt om met je duikboeken te reizen. 

Ondanks je huiswerk, heb je nog steeds meer dan voldoende vrije tijd om het prachtige eiland te verkennen, niet alleen in de avonden maar ook je 2 vrije dagen per week. Tenerife heeft ontzettend veel te bieden, en vooral de vulkaan is zeker een bezoekje waard. Er zijn ook vele toeristische atttracties, laat ons tijdens je verblijf hier weten waar je geinteresseerd in bent en wij kunnen je adviseren waar te boeken. 

Heb je nog vragen?
Neem hier contact met ons op

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.