shadow

Wat voor accommodatie heb ik?

De accommodaties die wij bieden zijn verschillende appartementen, landhuizen of de villa, allemaal dicht bij elkaar.

Alle typen accommodatie zijn van alle gemakken voorzien zoals tv, volledige kookfaciliteiten, wasmachines, waterkoker, bedlinnen etc. De meeste van onze accommodaties hebben een zwembad beschikbaar.

Je hebt de optie om een kamer te delen (meest gekozen en meest betaalbare optie) of een eigen kamer.

Als je specifieke vragen hebt over accommodatie, neem dan contact met ons op.

Klik hier voor een selectie foto’s van onze verschillende accommodaties.

 

Nachtleven & entertainment in Tenerife

Tenerife heeft alles wat je je maar kunt wensen wat betreft entertainment, nachtleven, watersporten en ontspanning.

Voor het nachtleven ga je naar Playa de las Américas met honderden bars en clubs, of voor prachtige restaurants met uitzicht op de zee naar Los Christianos. Voor cultuur zit je goed in Santa Cruz of Puerto de la Cruz met schitterende botanische tuinen. Dan hebben we nog de onvergetelijke vulkaan in het midden.

Andere highlights, behalve het duiken, die wij voor je kunnen regelen zijn:

Het grootste waterpark van Europa
Jetski’s
Paardrijden
Parascending
Wandelroutes met gids
Dolfijnen en walvissen spotten
Go-karting
Parasailing
Boottochten

We moedigen alle stagiaires aan om erop uit te gaan en het mooi eiland te verkennen tijdens hun verblijf hier.

Ten slotte, we respecteren iedereens mening, maar wij bieden geen hulp voor dagjes uit naar de dierenparken in Tenerife. Hoewel ze misschien een grote attractie zijn voor velen, geloven wij er heilig in dat walvissen en dolfijnen NIET in gevangenschap horen. Om deze prachtige, intelligente dieren op hun mooist te bewonderen, zien wij ze het liefst in het wild. Het is in Tenerife niet zeldzaam om dolfijnen en enkel walvissoorten in het wild tegen te komen!

Is er internet op Tenerife?

Jazeker, we hebben hier gewoon internet! Sterker nog, tijdens jouw verblijf heb je op de Academy iedere dag gratis toegang tot een Wifi netwerk.

Sommige van de appartementen hebben ook Wifi en mocht die van jou het niet hebben, vrijwel iedere bar in Tenerife bied gratis Wifi.

Het internet hier is niet supersnel, maar het wordt steeds beter op het hele eiland.

 

Welk vliegveld in Tenerife is het dichtst bij de Divemaster Academy?

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Tenerife Zuid, in het Spaans: Tenerife Sur. Dit is ook het meest gebruikte vliegveld voor de budget vliegmaatschappijen.

Aangezien Tenerife relatief klein is, is het gemakkelijk om te reizen, maar als het nodig is halen wij je op van het vliegveld wanneer je aankomt voor je duikstage.

Zorg ervoor dat je ons ruim van tevoren laat weten dat je graag opgehaald wilt worden en stuur ons de details van je vlucht door.

Het kan voorkomen dat het door omstandigheden niet mogelijk is voor ons om je te komen ophalen, bijvoorbeeld als jouw vlucht erge vertraging heeft of je erg vroeg in de ochtend aankomt. Houd er rekening mee dat de mensen die jou komen ophalen die ochtend weer aan het werk moeten voor de rest van de dag, en dat we je deze service gratis aanbieden.

Mocht het dus voorkomen dat we je niet kunnen komen ophalen, de taxi’s hier zijn erg betaalbaar en je kan ook de bus nemen direct vanuit het vliegveld, dit maakt het nog goedkoper, maar minder makkelijk. We doen echter altijd ons best om je te helpen waar nodig.

In alle gevallen is communicatie heel belangrijk, je krijgt van ons een specifiek telefoonnummer om te bellen, mochten er problemen zijn.

Visums en vergunningen voor duikstages

Om jouw duikstage te doen heb je normaal gezien geen visum of verblijfsvergunning nodig.

Als je uit een Europees land komt, hoef je sowieso geen visum te hebben..

In sommige landen, zoals bijvoorbeeld Rusland, moet je een reisvisum aanvragen. In Nederland in het in ieder geval niet nodig.

Je hebt nooit een werkvergunning nodig als je geen betaald werk doet.

Je kan een goede bron van informatie vinden op deze pagina, mocht je er meer over willen lezen.

Hoe fit moet ik zijn voor een duikstage?

Gezondheid & fit zijn
Je hoeft zeker geen olympische atleet te zijn om aan een scuba stage deel te nemen, maar je moet wel enigszins fit zijn.

Scuba duiken is een heel ontspannende activiteit, en is zeker niet zo inspannend als bijvoorbeeld zwemmen of snorkelen. Om deel te nemen aan onze duikstages moet je in redelijke vorm zijn, maar niets speciaals.

Je moet natuurlijk ook kunnen zwemmen. Om te duiken hoef je in principe niet te kunnen zwemmen, maar omdat het om een uitgebreide stage, bijvoorbeeld Divemaster stage gaat, ligt dit anders. Ook hiervoor hoef je geen bijzonder goede zwemmer te zijn, maar je moet je vooral op je gemak voelen in het water.

Tijdens jouw duikstage krijg je de kans om te oefenen in het zwemmen en snorkelen en we raden dit ook ten zeerste aan, om goed in vorm te komen en je fit te voelen.

Medische vragenlijst voor alle scuba stages
Er zijn vele verschillende medische condities die potentieel gevaarlijk zouden kunnen zijn voor scuba duikers. Deze zijn allemaal opgesomd in de Medische vragenlijst van PADI.

Voorbeelden zijn operaties in het verleden aan de oren of sinusholtes, drugs of alcohol misbruik, kanker, hart-en vaatziekten, zwangerschap etc.

Als jij je zorgen maakt over een bepaalde ziekte of aandoening, neem contact met ons op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Neem hier contact met ons op

Wanneer kan ik beginnen aan een duikstage?

Bij de Divemaster Internship Academy hebben we geen vaste startdatums, dus je kan beginnen net wanneer het je uitkomt.

Al onze programma’s lopen het hele jaar door, dus je kan deelnemen wanneer dit het best in jouw schema past.

De enige beperking is dat onze Divemaster stages erg populair zijn, en dat we soms snel volgeboekt zijn. Zorg er dus voor dat je er op tijd bij bent, minimaal 4 maanden van tevoren als je kan.

Voor de Instructeur stages is er nog een beperking, namelijk de Instructor Exams (IE). Deze worden afgenomen door PADI Examinators die op vaste datums een paar keer per jaar naar het eiland komen vliegen. Je wilt dit dus zo timen dat je van tevoren kan trainen voor je examens.

Wij kunnen je vertellen wanneer de eerstvolgende instructeur examens plaatsvinden, we kunnen samen inplannen wat voor jou de beste tijd is om te beginnen, voor het beste resultaat.

 

Heb ik een reisverzekering of duikverzekering nodig?

Volgens ons heb je deze allebei zeker nodig!

Een duikverzekering is volgens de wet verplicht in de Canarische Eilanden voor alle duikers. Daar bovenop zal je, als je de Divemaster stage of hoger doet, deelnemen aan een professionele duikcursus, waarvoor je een duikverzekering nodig heeft die hiervoor dekt.

Er zijn heel veel verschillende duikverzekeringen beschikbaar en je hebt de optie deze zelf af te sluiten, of via ons een duikverzekering af te sluiten.

Sinds we zijn geopend hebben we nooit een duiken-gerelateerd ongeluk gehad, (wat we graag zo houden!) echter zou het je toch overkomen, dan kost je medische behandeling je al snel tienduizenden! Er zijn voldoende ziekenhuizen in Tenerife, van de overheid en privé, en bij allebei betaal je voor de behandeling. De paar Euro’s die je kwijt bent aan een duikverzekering zijn het dus zeker waard om er een af te sluiten.

Een duikverzekering dekt alleen kosten van ongelukken die met duiken te maken hebben, we raden je dus aan om ook een reisverzekering af te sluiten.

Check goed of jouw verzekering je dekt voor de juiste dingen. Denk aan dingen als camera’s, mobiele telefoons en laptops, maar ook medische verzorging bij ongelukken of ziekte.

Nogmaals, er zijn vele verschillende verzekeringen, en het kan zijn dat jij al gedekt wordt via je bank of creditcard bedrijf.

Onze mening is: voor het beetje dat je kwijt bent aan een reisverzekering, is het het niet waard om het risico te nemen, zeker afsluiten dus!

 

 

Voor wie zijn de duikstages geschikt?

In het kort: onze duikstages zijn geschikt voor iedereen, jong en oud!

Echter, er is wel iets dat alle stagiaires gemeen hebben, en dat is een liefde voor de oceaan en het deel willen uitmaken van de fantastische onderwater wereld. Er zitten veel verschillen in leeftijd, nationaliteiten, man of vrouw en er zijn talloze redenen om de duikstage te willen doen.

Het is niet ongebruikelijk voor onze stagiaires om echte avonturiers te zijn; mensen die na 20 jaar hun carrière willen omgooien, studenten tijdens hun zomervakantie, vroege gepensioneerden of personen die er een paar maanden of een jaar tussenuit willen om eens iets anders te doen.

Het behalen van een professionele PADI certificering geeft je de kans om overal ter wereld, tijdens je reizen, aan een baan te komen en wat bij te verdienen.

We hebben ook een groot aantal mensen van verschillende achtergronden hier gehad, bijvoorbeeld op een lange werkonderbreking of men die een ander soort carri~ere wilt aangaan. We hebben bankiers, politieagenten, gemeentepersoneel, zweminstructeurs, life guards, kantoormedewerkers, bouwvakkers, ex-soldaten en een melkman gehad voor onze duikstages, om er maar een par te noemen!

Zijn er meer mannen of vrouwen die de stage doen? In het verleden was het ongeveer 60% mannen en 40% vrouwen, nu is het zeker 55% vrouwen en 45% mannen!

De Canarische Eilanden zijn bijzonder veilig, ook voor vrouwelijke reizigers in hun eentje. Hier hebben we geen politieke crisis situaties zoals bijvoorbeeld in Egypte of Thailand, we hebben geen populatie die wordt gedomineerd door alleen maar mannen zoals Azië en de criminaliteit is hier zeer laag. In tegenstelling tot de meeste Europese landen, zo ook Nederland, kan je hier nog steeds met een gerust hart veilig in het donker de straten op.

Ons team heeft een mooie balans tussen zowel mannelijke als vrouwelijke instructeurs. Wij maken geen onderscheid in het trainen van mannen of vrouwen, wij vinden dat iedereen gelijk moet worden behandeld.

Wat betreft de verschillende nationaliteiten van onze stagiaires, we hebben ze van overal ter wereld hier gehad voor onze stages. De meest voorkomende zijn Engels, Iers, Schots, Nederlands, Spaans, Duits, Frans, Fins, Zweeds, Amerikaans en Italiaans. De anderen kwamen uit bijvoorbeeld Egypte, Canada, Polen, Tsjecho-Slowakije, Noorwegen, Australië, Nieuw-Zeeland, Denemarken en zelfs Malawi!

Het is de enorme variëteit in nationaliteiten, leeftijden en geslacht dat het zo inspirerend maakt om in de Academy te werken.

Het is een zeer dankbaar gevoel voor ons team om aan het einde van de dag van een drankje te genieten en te luisteren naar de enthousiaste verhalen over wat ze hebben gedaan en ervaren die dag. Mensen uit heel de wereld, van 18 tot 50 jaar, mannen en vrouwen, getrouwd, single, Engels, Nederlands, Amerikaans, Egyptisch etc. Er wordt regelmatig gezegd; als alle politici Divemaster stagiaires waren, zou de wereld een betere plek zijn!

Hoe loopt alles tijdens mijn aankomst voor mijn duikstage?

Nadat je wordt opgehaald van het vliegveld kom je bij jouw accommodatie aan en krijg je de tijd om te verkennen en te settelen. We proberen altijd te zorgen dat jij op je eerste avond de andere stagiaires en ons team kan ontmoeten onder het genot van een drankje en/of maaltijd, om zo iedereen te leren kennen.

De volgende dag krijg je een rondleiding van waar je alles kunt vinden en ontvang jij je PADI materialen en duikuitrusting. Dan beginnen we meteen aan de training.

Alle PADI cursussen zijn een mix van duik theorie, beschut water duiken om je duikvaardigheden (skills) te ontwikkelen en natuurlijk het duiken in de zee. Het hele PADI systeem is zo opgebouwd dat alles zich stap voor stap duidelijk wordt. Je bouwt op wat je al hebt geleerd en zo train jij zelfverzekerd naar je doel van PADI Divemaster of PADI Instructor.

Heb je nog vragen?
Neem hier contact met ons op

Wat doe ik op een gemiddelde dag tijdens mijn duikstage?

Zoals je ondertussen wel door zult hebben zijn wij geen “typisch” duikcentrum, dus jouw dag zal er heel anders uit zien dan die van stagiaires bij andere duikcentrums!

Allereerst werken wij slechts 5 dagen per week. En met werk wordt bedoelt: wij trainen jou. Bij andere duikcentrums zijn de dagen lang, vaak iedere dag hetzelfde en werk je bovendien 6 dagen per week. Met werk wordt daar ook echt werk bedoelt.

De week wordt verdeeld in dagen waarop we wel en waarop we niet duiken.
Normaal gezien zullen we 3 dagen per week duiken.
Deze dagen beginnen om 09:00u, eerst maken we allemaal onze duikuitrusting klaar voor de duiken, waarna we op weg gaan naar een van de meer dan 50 verschillende duikstekken die we regelmatig bezoeken in Tenerife. Er zijn ook kansen om nachtduiken te doen, waar de meeste duikers helemaal verzot op zijn.

We hebben vele verschillende duikstekken, afhankelijk van de duikniveaus van de duikers die dag. Welk niveau in het duiken je ook hebt, er is meer dan genoeg keuze.

Gemiddeld doen we 2 of 3 duiken per dag. Al onze duikstages bevatten onbeperkt duiken, dus zelfs als jij even pauze wilt tussen je PADI cursussen in, ben je nog steeds welkom om mee te komen met het team op de “fun duiken” (niet-trainingsduiken).

Op de dagen dat we niet duiken, werken we door de andere aspecten van jouw PADI duikcursussen. Dit houdt onder andere in: duik theorie inclusief alle belangrijke onderwerpen (fysiologie, apparatuur, natuurkunde etc.) en oefenen we onze duikvaardigheden (skills) tot deze perfect zijn in het zwembad.

Afhankelijk van de individuen en de groep, kan je ook 4 dagen per week duiken en 1 dag in het zwembad en met studie doorbrengen. Hoe dan ook, het team is zeer flexibel en alles in gericht op JOUW training.

De dag eindigt rond 16:00u met het opruimen, schoonmaken en weghangen van de duikuitrustingen.

En na de werkdag?
De meeste dagen sluiten we af met een biertje, waarbij we bij kunnen kletsen over wat iedereen die dag heeft gedaan en wat je ervan vond. Er is nooit een tekort aan “duikverhalen” die onze instructeurs te vertellen hebben!

Dan is het etenstijd. Sommige dagen doen we een BBQ, soms gaan we allemaal samen uit eten of als we de volegnde dag vrij hebben, gaan we ook regelmatig een nachtje stappen in het bruisende uitgaansleven van Tenerife. Alles hangt af van de planning en de groep mensen. Als jij liever een avondje relaxed thuis blijft, geen probleem, er zijn helemaal geen verplichtingen.

Heb je nog vragen?

Neem hier contact met ons op

Boekingsprocedure voor duikstages

Sta jij op het punt om jouw stageplek te reserveren?
Dan heb je 2 opties. Je kan ons een e-mail sturen om te laten weten in welke scuba duikstage jij interesse hebt.
We zullen eventuele vragen die je hebt over onze stages, duikuitrusting, accommodatie of andere details met plezier beantwoorden.
Je kan ook hier het formulier invullen om een persoonlijke prijsofferte te ontvangen voor jouw gekozen duikstage en bijbehorende opties.

Duikstage startdatums en einddatums
Check de beschikbaarheid voor de stages hier voor 2015 en 2016.
Door grote populariteit kan het zijn dat er periodes al zijn volgeboekt, zorg dus dat je er op tijd bij bent!
Het minimale verblijf is 4 weken (voor de Fast Track duikstage) of de standaard 8 weken duikstage. Langer blijven mag altijd, je kan dit aangeven bij het aantal weken tijdens het invullen van het formulier voor een persoonlijke prijsofferte.

Duikstage aanbetaling voor het reserveren van jouw stageplek
We vragen je om een kleine aanbetaling van € 100,- om jouw stageplek te reserveren. Je kan deze betalen per bankoverschrijving of per PayPal.

Zodra de aanbetaling is ontvangen, staat jouw plekje vast en kan jij je tickets gaan boeken naar Tenerife. Er vliegen verschillende vliegmaatschappijen vanuit Nederland en België naar Tenerife. Mocht je er niet uitkomen, stuur ons dan een mailtje.

Duikstage betalingen
Nadat we jouw aanbetaling hebben ontvangen, nemen we contact met je op en ontvang je de informatie en datums voor de rest van het bedrag. Dit wordt meestal over twee gelijke betalingen verdeeld.

Wat nu?
Nadat jouw stageplek is bevestigd, ontvang je van ons een schema voor restbetalingen, registratie pakket en ten slotte een handige “Ik ga op reis en ik neem mee” lijst.

Nog vragen?
Neem hier contact met ons op

 

Waarom kiezen voor de Divemaster Academy voor jouw stage?

De Divemaster iIternship Academy is simpelweg de allerbeste plek om jouw PADI Divemaster of PADI Instructor stage te doen. Wij runnen onze duikstages totaal anders dan andere duikcentrums dat doen. We hebben de manier waarop professionele scuba duik training wordt gegeven radicaal veranderd en hebben JOU voorop gezet! Voeg daaraan de prachtige omgeving toe met een heerlijk klimaat, bijna 365 dagen per jaar; goedkope vluchten vanuit heel Europa en de familie-sfeer die wij creëren, en je begrijpt waarom wij nummer één zijn voor duikstages.

Hier zijn een paar van de redenen waarom de Divemaster Academy zo speciaal is:

Stage training Academy
Wij zijn geen duikcentrum dat naast de normale werkzaamheden ook duikstages probeert te geven. Wij zijn een Academy speciaal voor duikstages! Dat betekend dat er een toegewijd team van instructeurs altijd klaarstaat om JOU les te geven, te trainen en inspireren.

Met een beperkt aantal plaatsen voor stagiaires en een hoge verhouding van instructeurs tot stagiaires, zijn wij in de beste positie om jou een fantastische tijd te bieden tijdens jouw scuba duik stage.

We hebben een zeer groot aantal PADI Divemaster en PADI Instructors getraind en van iedereen veel feedback gehad. We hebben aan de hand van deze feedback alle “beste stukjes” gecombineerd in één Academy voor jouw beste ervaring en hoogste standaarden.

Wil jij een baan? Wij nemen alleen Divemasters en Instructors aan die zijn getraind door onszelf. Waarom? Omdat onze standaarden erg hoog zijn en geen enkel ander duikcentrum aan onze verwachtingen voldoet. Nadat jij je duikstage bij ons hebt afgerond, ben je van harte welkom een tijdje bij ons te blijven om meer ervaring op te doen. Als je exceptioneel goed bent in het werk, maak je een hele goede kans om je bij ons team te mogen voegen.

De Divemaster internship Academy heeft een vriendelijke en fijne sfeer een leuke sociale omgeving en uitgaansleven. We geloven erin hard te werken en er voora een ontzettend leuke tijd van te maken.

Omdat we duikprofessionals van alle niveaus trainen, krijg jij de kans om alle verschillende kanten van het duiken te ervaren en veel verschillende soorten duikers uit de hele wereld te ontmoeten.

Beste locatie in Europa? Wij denken van wel!
Onze locatie bevind zich in Tenerife, in de Canarische Eilanden. Met bijna dagelijkse vluchten en de “budget” vliegmaatschappijen die ook naar Tenerife vliegen, zijn de vliegtickets heel betaalbaar. Omdat Tenerife deel uitmaakt van Spanje, en dus Europa, hoef je ook geen paspoort aan te schaffen. Een normale ID-kaart voldoet.

In Tenerife vind je alles! Van Europa’s grootste waterpark, een adembenemende vulkaan, lange zandstranden, de prachtige, warme, blauwe Atlantische Oceaan en duizenden restaurants, cafés en ontelbare andere dingen om te doen. Op jouw vrije dagen heb je zoveel keuze dat je niet zult weten waar te beginnen met al het moois te bezoeken. Wij helpen je uiteraard graag op weg!

Ervaren instructeurs
Op de Academy hebben we een team van zeer ervaren PADI scuba duikinstructeurs, met vele jaren lesgeefervaring. Onze nadruk ligt erop jou te trainen tot een veilige, bekwaamde duiker en duikleider.

Onze instructeurs leren je niet alleen een PADI Divemaster of PADI Instructor te zijn, maar je doet van hen ook die extra ervaring op waarmee jij snel in de duikwereld aan de slag kan. Je leert hoe je de valkuilen kunt ontwijken waar heel veel recentelijk gecertificeerde Divemasters in vallen wanneer ze op zoek zijn of beginnen aan een baan.

Het hele team zijn toegewijd aan hoge standaarden in klantenservice en veiligheid, bewezen door ons uitstekende veiligheidsrecord. Sinds onze opening hebben we nog nooit een serieus duikongeluk gehad. Iets waar we heel trots op zijn en alles aan doen om dit zo te houden.

Veiligheid, plezier en vriendelijke scuba duikstages
Veiligheid is de allerbelangrijkste zaak bij scuba duiken, wij zorgen ervoor dat al onze PADI training jou helemaal duidelijk is en dat jij je gedraagt als een veilige en verantwoordelijke duiker.

Natuurlijk vergeten we niet waarom mensen in eerste instantie beginnen met duiken – om plezier te hebben! De toon van onze duikstage programma’s in gezellig, vriendelijk, hardwerkend terwijl de veiligheid altijd voorop blijft staan.

Sociale omgeving
Ons team van PADI Instructors, Divemasters en stagiaires zoals jijzelf, vormen samen een gezellige groep die geniet van onze omgeving en sfeer waar altijd iets leuks te doen is.

Zodra jij in Tenerife aankomt voor jouw duikstage zal jij je al snel op je gemak voelen, veel vrienden maken en deel uitmaken van het Divemaster Internship Academy team.

Overdag ben je druk bezig met duiken, duik theorie en het oefenen van jouw duikvaardigheden (skills) in het zwembad, maar tijd om het naar je zin te hebben, is er altijd. De training director, die ervaring heeft in zeer verscheidene velden, niet alleen het duiken, gelooft heilig dat mensen beter en sneller leren wanneer ze het naar hun zin hebben. Dit zie je terug in alle aspecten in de Academy.

In de avonden heb je tijd om te relaxen en om uit te gaan. Het trainingsteam helpt je kennis te maken met de beste plekken om te bezoeken, de spannendste dingen om te doen en waar je de beste koopjes vind. We blijven Nederlanders, toch? De avonden variëren van een relaxte BBQ tot een nachtje uit dansen in Tenerife’s populairste en leukste cafés en clubs.

Op de Academy hebben we een 5 werkdagen week, in tegenstelling tot de meeste duikcentrums, waar je 6 dagen moet werken. Je houdt dus genoeg tijd over om het eiland te verkennen, te relaxen en een leuke tijd te hebben.

Wat nu?
Je kan gebruik maken van de onderstaande links om contact op te nemen of de kosten voor jouw duikstage pakket op te vragen.

Neem contact op 

Stuur mij een gepersonaliseerde offerte

Van beginner tot PADI Divemaster

Bij onze duikstage is inbegrepen:

  • Alle PADI duikcursussen van beginner tot PADI Divemaster
  • 8 Weken accommodatie
  • Jouw eigen set professionele duikuitrusting (indien gewenst)
  • Alle PADI Cursusmaterialen
  • Alle kosten voor de certificaties
  • Onbeperkt duiken tijdens jouw duikstage (we schatten dat je tussen de 60 en 100 duiken zult loggen)

Introductie
Grijp deze kans om een PADI professional te worden terwijl je 8 weken geniet van het prachtige eiland Tenerife in de Canarische Eilanden. Er zijn vrijwel dagelijkse vluchten van Nederland naar Tenerife en de duurt duurt slechts circa 3,5 uur. De vluchten zijn zeer betaalbaar, en omdat Tenerife deel uitmaakt van Spanje, dus Europa, heb je alleen jouw normale ID-kaart nodig om te vliegen, geen paspoort. Tijdens jouw verblijf hier zul je enkele van de beste duikstekken van Europa bezoeken, waarbij je zeeschildpadden, roggen en een enorme variatie aan vissen zult tegenkomen. Maak kennis met onze internationale groepen stagiaires en instructeurs en maak vrienden voor het leven.

PADI Divemaster stage
Werken als PADI Divemaster (de eerste professionele certificering in het PADI systeem) is een van de leukste banen in de wereld van het scuba duiken. Als je eenmaal een Divemaster bent, kan jij onderwater rondleidingen geven aan andere duikers, de logistiek achter een duiktrip coördineren en de leidinggevende rol van een professional op je nemen.

Onze 8 weken durende duikstage’s bevatten werkelijk alles waarin je moet trainen, van beginner tot PADI Divemaster. Alle duikcursussen, PADI materialen en kosten, accommodatie en als jij wilt, zelfs een geheel eigen duikuitrusting om te wereld mee rond te reizen en werken.

Maak je klaar voor het avontuur van je leven. Je volgt de PADI duikcursussen achter elkaar, zult vele duiken maken en liggen en een deel gaan uitmaken van ons duikteam. Tijdens jouw duiken, wat een bijna dagelijks deel zal uitmaken van jouw stage, bouw je stap voor stap jouw duikkennis op. Uiteindelijk zal je genoeg kennis en vaardigheden hebben opgedaan om zelfverzekerd de verantwoordelijk op je te nemen om duikers onderwater te begeleiden. Dit allemaal terwijl je het ontzettend naar je zin zult hebben op het mooie Tenerife.

Waar bestaat de duikstage uit?

PADI duik training
Onze scuba duikstage volgt het PADI diver education programma achter elkaar.

De duiktraining verloopt in geleidelijke stappen met ons deskundige team van ervaren instructeurs die ervoor zorgen dat jij op je gemak en succesvol ieder deel doorloopt,

Hier zijn de belangrijkste stappen:
1. PADI Open Water Diver
Allereerst leer je de basis van het scuba duiken. De training bevat onder andere duiktheorie, beschut water vaardigheden en 4 open water duiken waarbij je de echte onderwater wereld in de zee ontdekt. Je zult gecertificeerd zijn om tot 18 meter diep te duiken en doet vaardigheden op die je tijdens de rest van je carrière zult blijven gebruiken.

2. PADI Advanced Open Water Diver
Daarna doen we nog eens 5 trainingsduiken om jouw duikvaardigheden te verbeteren, waarmee je kennis maakt met verschillende gespecialiseerde aspecten van het duiken. Dit omvat het duiken naar een maximale diepte van 30 meter, onderwater navigeren en opties voor het nachtduiken, onderwater fotografie, bouyancy control (uittrimmen), search & recovery duiken, wrakduiken en meer.

3. Emergency First Responder en PADI Rescue Diver
De training gaat een tandje hoger tijdens het gecombineerde EFR (eerste hulp) & Rescue Diver programma.

We beginnen met een dagje les in reanimeren en eerste hulp voor we het water in gaan om te leren hoe we ongelukken tijdens het duiken kunnen voorkomen en succesvol oplossen. Je leert om te gaan met noodsituaties zowel aan de oppervlakte als onderwater. Je doet ervaring op in reddingsvaardigheden en het omgaan met noodsituaties, waarna je wordt getest op hoe jij reageert in gesimuleerde noodsituaties in en rondom het water. De meeste mensen omschrijven deze cursus als de allerbeste duikcursus in het PADI systeem!

4. PADI Divemaster stage
Nu de stap naar duikprofessional; je ontwikkeld een hoog niveau in kennis van de theorie van het duiken, assisteert bij duikers in training en leert gecertificeerde duikers onderwater te begeleiden en duiken te gidsen. Je wordt uitgedaagd met watersport en probleemoplossende oefeningen, creëert een kaart van een duikplaats en voert een “scuba review” uit voor een ‘roestige’ duiker. Je zult echte verantwoordelijkheid op je nemen en ontwikkelt je tot een gewaardeerde professionele duiker.

Onbeperkt duiken
Tussen deze PADI cursussen en jouw Divemaster stage training doen we ook een aantal non-training ‘fun-duiken’.

Je vormt groepjes of paren met andere stagiaires of een van onze Divemasters en bezoekt de duikstekken, terwijl je geniet van de onderwater omgeving en planten en dieren die je tegenkomt. Dit is een leuke en leerzame manier om jouw vaardigheden in het onderwater navigeren op te bouwen en de duikstekken te leren kennen.

Scuba duikuitrusting
Als deel van de duikstage heb jij de optie om je eigen volledige set professionele duikuitrusting aan te schaffen tegen zeer hoge kortingen. Als duikprofessional wordt er van je verwacht dat je in het bezit bent van een eigen duikuitrusting. Echter, mocht je er voor kiezen om dit niet aan te schaffen, mag je bij ons van de meeste items gratis gebruik maken.

Cursusmaterialen en PADI kosten
Bij de duikstage zijn ook alle benodigde PADI materialen en certificatie kosten inbegrepen.

PADI materialen insclusief;
PADI Open Water Diver boek
PADI Adventures in Diving boek
Emergency First Response boek
PADI Rescue Diver boek
PADI Divemaster boek
PADI Instructor boek
Encyclopedia of Recreational Diving
PADI Diving Knowledge werboek
PADI Recreational Dive Planner (tabel en elektronische versie)
Emergency Management duikleitje
Adventures in Diving duikleitje
PADI Divemaster Cue Cards

Accommodatie
Bij onze duikstage is twee maanden accommodatie inbegrepen, welke kan worden verlengt als je dit wenst.
We bieden 3 verschillende opties aan, afhankelijk van jouw te besteden budget; je eigen appartement, je eigen kamer of een gedeelde kamer.

Al gecertificeerd? Bespaar op jouw stagepakket
Als jij al een gecertificeerde duiker bent of al een (gedeeltelijke) duikuitrusting bezit, laat het ons weten. We kunnen je volledig krediet geven op de duikcertificaties en uitrusting die jij al hebt.

Laat het ons weten door het volgende formulier in te vullen en je ontvangt van ons een persoonlijke offerte.

Na het behalen van jouw brevet als PADI Divemaster
Als gecertificeerd PADI Divemaster opent er een wereld van spannende nieuwe mogelijkheden en heb jij alle vaardigheden om je kans te grijpen.

Je kan jouw nieuwe PADI Divemaster brevet gebruiken om in de recreatieve duikwereld aan de slag te gaan. Mocht je in de professionele duikwereld willen gaan werken, dan kan je kiezen om verder te gaan met de PADI Instructor stage, waarna jij nieuwe duikers kunt introduceren in het duiken. Of je kan je richten op een gespecialiseerde tak van het duiken zoals onderwater fotografie of video, diep / technisch duiken of marine biologie.

Het goede nieuws is dat als je ervoor kiest om verder te gaan met je duik training, je simpelweg het verschil kan betalen, zonder dat je meer kwijt bent of dubbel betaald voor de stage. Er zitten dus geen nadelen aan de 8 weken Divemaster stage om mee te beginnen.

Stage begindatums & boekingsprocedure
Hier op de Divemaster Internship Academy is de keuze van jouw startdatum geheel aan jou. Wij hebben geen vaste startdatums, waardoor ons schema veel flexibeler is dan bij de meeste stageplaatsen. Je kan bij ons beginnen precies wanneer jij dat wilt. We hoeven alleen bijtijds van jou te horen wanneer je wil beginnen, zodat alles voor je geregeld is wanneer je aankomt.

Om jouw plaats te reserveren vragen we om een kleine aanbetaling.

Boek nu / Neem contact op

Wat is het verschil tussen de Budget stage en All inclusive?

Met onze Budget stage optie is het grootste verschil dat je een kamer zult delen met een andere stagiaire, gerecyclede PADI duikboeken zult gebruiken en een beperkte duikuitrusting zult aanschaffen. De rest van de duikuitrusting krijgt je gratis van ons te leen!

Met de All inclusive optie heb jij je eigen kamer, of appartement als je wilt, nieuwe PADI duikboeken en een volledige eigen duikuitrusting om te houden.

Bij de Mix en Match optie kan je zelf kiezen welke elementen van de All inclusieve optie te wilt toevoegen aan de Budget optie.

Boek nu / Neem contact op

Ik heb helemaal geen ervaring met duiken, is dit een probleem?

Integendeel! Sommige van onze beste stagiaires begonnen zonder enige ervaring bij ons. Wij verzorgen al jouw training en certificaten, van beginner tot de eerste professionele duik certificatie van PADI; de PADI Divemaster.

De allerbelangrijkste eigenschap van iedere PADI Divemaster of duikprofessional is altijd………………….. De juiste instelling! Als jij een goede, positieve instelling hebt, garanderen wij de rest!

Neem contact op