Divemaster internship - PADI Divemaster internship - Divemaster internship Academy - Night Diving Tenerife, Canary Islands, PADI Divemaster internshipCanary Islands, TenerifeTenerife Scuba Diving Slider Pic 2PADI Dive Centre TenerifePADI Dive Centre TenerifePADI Dive Centre TenerifeTenerife Scuba Diving Slider Pic 1PADI Dive Centre TenerifePADI Dive Centre TenerifePADI Dive Centre TenerifePADI Dive Centre TenerifeDiving in Tenerife with turtlesAngel Shark TenerifeCommon Ray Tenerife
shadow

Wat voor accommodatie heb ik?

De accommodaties die wij bieden zijn verschillende appartementen, landhuizen of de villa, allemaal dicht bij elkaar.

Alle typen accommodatie zijn van alle gemakken voorzien zoals tv, volledige kookfaciliteiten, wasmachines, waterkoker, bedlinnen etc. De meeste van onze accommodaties hebben een zwembad beschikbaar.

Je hebt de optie om een kamer te delen (meest gekozen en meest betaalbare optie) of een eigen kamer.

Als je specifieke vragen hebt over accommodatie, neem dan contact met ons op.

Klik hier voor een selectie foto’s van onze verschillende accommodaties.

 

Nachtleven & entertainment in Tenerife

Tenerife heeft alles wat je je maar kunt wensen wat betreft entertainment, nachtleven, watersporten en ontspanning.

Voor het nachtleven ga je naar Playa de las Américas met honderden bars en clubs, of voor prachtige restaurants met uitzicht op de zee naar Los Christianos. Voor cultuur zit je goed in Santa Cruz of Puerto de la Cruz met schitterende botanische tuinen. Dan hebben we nog de onvergetelijke vulkaan in het midden.

Andere highlights, behalve het duiken, die wij voor je kunnen regelen zijn:

Het grootste waterpark van Europa
Jetski’s
Paardrijden
Parascending
Wandelroutes met gids
Dolfijnen en walvissen spotten
Go-karting
Parasailing
Boottochten

We moedigen alle stagiaires aan om erop uit te gaan en het mooi eiland te verkennen tijdens hun verblijf hier.

Ten slotte, we respecteren iedereens mening, maar wij bieden geen hulp voor dagjes uit naar de dierenparken in Tenerife. Hoewel ze misschien een grote attractie zijn voor velen, geloven wij er heilig in dat walvissen en dolfijnen NIET in gevangenschap horen. Om deze prachtige, intelligente dieren op hun mooist te bewonderen, zien wij ze het liefst in het wild. Het is in Tenerife niet zeldzaam om dolfijnen en enkel walvissoorten in het wild tegen te komen!

Mobiele telefoon verbindingen

in Tenerife vind je alle grote telefoonproviders. Als jij je mobiele telefoon hier wilt gebruiken om mee naar huis te bellen, raden wij aan om van tevoren contact op te nemen met jouw provider om niet teveel te betalen.

Ook is het een mogelijkheid om een Spaanse simkaart te kopen om makkelijk met iedereen op het eiland te kunnen communiceren. De tarieven zijn hetzelfde, zo niet lager, dan in Nederland en België.

Wil jij je eigen simkaart én een Spaanse simkaart gebruiken? Een goedkope telefoon hier inclusief € 10,- beltegoed, vind je al vanaf € 20,-.

Is er internet op Tenerife?

Jazeker, we hebben hier gewoon internet! Sterker nog, tijdens jouw verblijf heb je op de Academy iedere dag gratis toegang tot een Wifi netwerk.

Sommige van de appartementen hebben ook Wifi en mocht die van jou het niet hebben, vrijwel iedere bar in Tenerife bied gratis Wifi.

Het internet hier is niet supersnel, maar het wordt steeds beter op het hele eiland.

 

Vertel me meer over Tenerife en de Canarische Eilanden.

Tenerife is de grootste van zeven Canarische Eilanden.

Tenerife bevind zich in de Atlantische Oceaan, dichtbij de kust van Noord-Afrika en hier schijnt altijd de zon – één van de redenen dat dit eiland zo’n hotspot is voor miljoenen toeristen per jaar.

Tenerife is een vulkanisch eiland dat is gevormd door verschillende uitbarstingen. De laatste uitbarsting was begin 20e eeuw. Het is een prachtige mix van ruig terrein, dramatische landschappen en een subtropisch klimaat met temperaturen van 20°C – 22°C in de wintermaanden en 24°C – 36°C in de zomermaanden.

De huidige populatie van Tenerife is ongeveer 900.000 plus circa 6 miljoen toeristen per jaar.

Het prachtige landschap van Mount Teide, het hoogste punt van Spanje, doet direct je mond openvallen bij aankomst op het eiland en vanuit het vliegtuig. In de winter ligt er regelmatig sneeuw op de top, terwijl we aan de kust nog steeds genieten van de zon. Er zijn vier vulkaanuitbarstingen geweest, waarbij geen gewonden of doden zijn gevallen; twee rond het jaar 1700, de derde in 1798 en de laatste in 1909.

Het eiland heeft zich sterk ontwikkeld sinds de jaren 70, dankzij grote investeringen dat Tenerife de economische hoofdstad heeft gemaakt van de Canarische Eilanden. De werkelijke hoofdstad is Santa Cruz, gelegen in het Noorden van het eiland.

Door de jaren is Tenerife een populaire vakantiebestemming geworden en daardoor is er veel keuze. Van de bekende resorts van Playa de las Américas en Los Chistianos, tot de prachtige kliffen van Los Gigantes en de naaldboom-bossen in het nationale park…. Dit eiland heeft veel meer te bieden dan alleen schitterend weer.

Tenerife heeft een groot nationaal park en 42 beschermde stukken natuur. Dit zijn slechts enkele van de schatten die je kan ontdekken in Tenerife. Er is een grote verscheidenheid aan activiteiten, jouw verblijf op dit eiland zal onvergetelijk zijn!

Het duiken in Tenerife is een van de allermooiste van de wereld! Hoe weten we dat? Als je alles bij elkaar optelt hebben wij het beste van alle werelden.

Geweldig weer het hele jaar door, geen tornado’s of regenseizoen voor ons. De warme Atlantische Oceaan, men vergeet vaak dat Tenerife vlak bij Afrika ligt, eigenlijk helemaal niet in de buurt van Spanje. Er leven hier duizenden verschillende soorten dieren onderwater waaronder schildpadden, pijlstaartroggen, Engelenhaaien (ongevaarlijk en zachtaardig!), alle soorten murenen, barracuda’s, dolfijnen en zelfs enkele walvissoorten.

Er zijn geen taalproblemen want de meeste mensen hier spreken prima Engels en wij helpen je graag met een woordje Canarisch! (Ja, Canarisch, net een tikje anders dan het Spaans) Daarbij hebben we ook een Nederlandse instructeur, voor als je er ook in het Engels niet uit komt.

Er zijn ook geen politieke problemen zoals je in veel andere delen van de wereld wel tegenkomt, en de vluchten zijn heel betaalbaar. Omdat Tenerife toch deel uitmaakt van Spanje, is het gewoon Europa en is een ID-kaart dus voldoende om mee te reizen als Nederlander.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar je hebt hiermee een idee. Wij zijn gek op het eiland Tenerife 🙂

Welk vliegveld in Tenerife is het dichtst bij de Divemaster Academy?

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Tenerife Zuid, in het Spaans: Tenerife Sur. Dit is ook het meest gebruikte vliegveld voor de budget vliegmaatschappijen.

Aangezien Tenerife relatief klein is, is het gemakkelijk om te reizen, maar als het nodig is halen wij je op van het vliegveld wanneer je aankomt voor je duikstage.

Zorg ervoor dat je ons ruim van tevoren laat weten dat je graag opgehaald wilt worden en stuur ons de details van je vlucht door.

Het kan voorkomen dat het door omstandigheden niet mogelijk is voor ons om je te komen ophalen, bijvoorbeeld als jouw vlucht erge vertraging heeft of je erg vroeg in de ochtend aankomt. Houd er rekening mee dat de mensen die jou komen ophalen die ochtend weer aan het werk moeten voor de rest van de dag, en dat we je deze service gratis aanbieden.

Mocht het dus voorkomen dat we je niet kunnen komen ophalen, de taxi’s hier zijn erg betaalbaar en je kan ook de bus nemen direct vanuit het vliegveld, dit maakt het nog goedkoper, maar minder makkelijk. We doen echter altijd ons best om je te helpen waar nodig.

In alle gevallen is communicatie heel belangrijk, je krijgt van ons een specifiek telefoonnummer om te bellen, mochten er problemen zijn.

Speciale vaccinaties voor Tenerife en de Canarische Eilanden?

Die zijn er geen!

We raden aan om altijd te zorgen dat jouw normale vaccinaties up to date zijn, en dat je weet wanneer jij je laatste prikken hebt gehad.
We hebben hier in Tenerife geen problemen met bijvoorbeeld malaria, SARS, vogelgriep of enige andere ziektes die je vind in Azië etc.

EHBO doos
Wellicht is het een goed idee om een kleine EHBO doos mee te nemen voor persoonlijk gebruik. Denk aan dingen zoals hoofdpijn tabletten, spijsverteringstabletten, zonnebrand, after-sun of enige andere medicijnen die je wellicht thuis gebruikt. In Tenerife zijn deze wel aan te komen, maar niet te koop in de supermarkten of normale drogisten, alleen de apotheek.

Visums en vergunningen voor duikstages

Om jouw duikstage te doen heb je normaal gezien geen visum of verblijfsvergunning nodig.

Als je uit een Europees land komt, hoef je sowieso geen visum te hebben..

In sommige landen, zoals bijvoorbeeld Rusland, moet je een reisvisum aanvragen. In Nederland in het in ieder geval niet nodig.

Je hebt nooit een werkvergunning nodig als je geen betaald werk doet.

Je kan een goede bron van informatie vinden op deze pagina, mocht je er meer over willen lezen.

Hoe fit moet ik zijn voor een duikstage?

Gezondheid & fit zijn
Je hoeft zeker geen olympische atleet te zijn om aan een scuba stage deel te nemen, maar je moet wel enigszins fit zijn.

Scuba duiken is een heel ontspannende activiteit, en is minder inspannend dan bijvoorbeeld zwemmen of snorkelen. Om deel te nemen aan onze duikstages moet je in redelijke vorm zijn, en tijdens je stage hier heb je ook tijd om aan je uithoudingsvermogen te werken.

Je moet natuurlijk ook kunnen zwemmen. Om te duiken hoef je in principe niet te kunnen zwemmen, maar voor het PADI Divemaster certificaat, moet je ook een aantal zwemoefeningen afleggen, naast het duiken. Ook hiervoor hoef je geen bijzonder goede zwemmer te zijn, maar je moet je vooral op je gemak voelen in het water, de rest komt vanzelf.

Tijdens jouw duikstage krijg je meer dan voldoende kans om te oefenen in het zwemmen en snorkelen en we raden dit ook ten zeerste aan, om goed in vorm te komen en je fit te voelen.

Neem hier contact met ons op

Heb ik een reisverzekering of duikverzekering nodig?

Volgens ons heb je deze allebei zeker nodig!

Een duikverzekering is volgens de wet verplicht in de Canarische Eilanden voor alle duikers. Daar bovenop zal je, als je de Divemaster stage of hoger doet, deelnemen aan een professionele duikcursus, waarvoor je een duikverzekering nodig heeft die hiervoor dekt.

Er zijn heel veel verschillende duikverzekeringen beschikbaar en je hebt de optie deze zelf af te sluiten, of via ons een duikverzekering af te sluiten.

Sinds we zijn geopend hebben we nooit een duiken-gerelateerd ongeluk gehad, (wat we graag zo houden!) echter zou het je toch overkomen, dan kost je medische behandeling je al snel tienduizenden! Er zijn voldoende ziekenhuizen in Tenerife, van de overheid en privé, en bij allebei betaal je voor de behandeling. De paar Euro’s die je kwijt bent aan een duikverzekering zijn het dus zeker waard om er een af te sluiten.

Een duikverzekering dekt alleen kosten van ongelukken die met duiken te maken hebben, we raden je dus aan om ook een reisverzekering af te sluiten.

Check goed of jouw verzekering je dekt voor de juiste dingen. Denk aan dingen als camera’s, mobiele telefoons en laptops, maar ook medische verzorging bij ongelukken of ziekte.

Nogmaals, er zijn vele verschillende verzekeringen, en het kan zijn dat jij al gedekt wordt via je bank of creditcard bedrijf.

Onze mening is: voor het beetje dat je kwijt bent aan een reisverzekering, is het het niet waard om het risico te nemen, zeker afsluiten dus!

 

 

Voor wie zijn de duikstages geschikt?

In het kort: onze duikstages zijn geschikt voor iedereen, jong en oud!

Echter, er is wel iets dat alle stagiaires gemeen hebben, en dat is een liefde voor de oceaan en het deel willen uitmaken van de fantastische onderwater wereld. Er zitten veel verschillen in leeftijd, nationaliteiten, man of vrouw en er zijn talloze redenen om de duikstage te willen doen.

Het is niet ongebruikelijk voor onze stagiaires om echte avonturiers te zijn; mensen die na 20 jaar hun carrière willen omgooien, studenten tijdens hun zomervakantie, vroege gepensioneerden of personen die er een paar maanden of een jaar tussenuit willen om eens iets anders te doen.

Het behalen van een professionele PADI certificering geeft je de kans om overal ter wereld, tijdens je reizen, aan een baan te komen en wat bij te verdienen.

We hebben ook een groot aantal mensen van verschillende achtergronden hier gehad, bijvoorbeeld op een lange werkonderbreking of men die een ander soort carri~ere wilt aangaan. We hebben bankiers, politieagenten, gemeentepersoneel, zweminstructeurs, life guards, kantoormedewerkers, bouwvakkers, ex-soldaten en een melkman gehad voor onze duikstages, om er maar een par te noemen!

Zijn er meer mannen of vrouwen die de stage doen? In het verleden was het ongeveer 60% mannen en 40% vrouwen, nu is het zeker 55% vrouwen en 45% mannen!

De Canarische Eilanden zijn bijzonder veilig, ook voor vrouwelijke reizigers in hun eentje. Hier hebben we geen politieke crisis situaties zoals bijvoorbeeld in Egypte of Thailand, we hebben geen populatie die wordt gedomineerd door alleen maar mannen zoals Azië en de criminaliteit is hier zeer laag. In tegenstelling tot de meeste Europese landen, zo ook Nederland, kan je hier nog steeds met een gerust hart veilig in het donker de straten op.

Ons team heeft een mooie balans tussen zowel mannelijke als vrouwelijke instructeurs. Wij maken geen onderscheid in het trainen van mannen of vrouwen, wij vinden dat iedereen gelijk moet worden behandeld.

Wat betreft de verschillende nationaliteiten van onze stagiaires, we hebben ze van overal ter wereld hier gehad voor onze stages. De meest voorkomende zijn Engels, Iers, Schots, Nederlands, Spaans, Duits, Frans, Fins, Zweeds, Amerikaans en Italiaans. De anderen kwamen uit bijvoorbeeld Egypte, Canada, Polen, Tsjecho-Slowakije, Noorwegen, Australië, Nieuw-Zeeland, Denemarken en zelfs Malawi!

Het is de enorme variëteit in nationaliteiten, leeftijden en geslacht dat het zo inspirerend maakt om in de Academy te werken.

Het is een zeer dankbaar gevoel voor ons team om aan het einde van de dag van een drankje te genieten en te luisteren naar de enthousiaste verhalen over wat ze hebben gedaan en ervaren die dag. Mensen uit heel de wereld, van 18 tot 50 jaar, mannen en vrouwen, getrouwd, single, Engels, Nederlands, Amerikaans, Egyptisch etc. Er wordt regelmatig gezegd; als alle politici Divemaster stagiaires waren, zou de wereld een betere plek zijn!

Hoeveel geld moet ik meenemen om van te leven tijdens mijn stage?

Allereerst is het wel handig om te weten dat wij gewoon de Euro gebruiken in Tenerife, mocht je daar nog niet van op de hoogte zijn.

Het eiland is vrij goedkoop in vergelijking met Nederland en de meeste andere Europese landen, afhankelijk van je bestedingspatroon.

Onze duikstages zijn inclusief accommodatie, gas / water / licht, belastingen en nutsbedrijven, dus in in principe is alles inbegrepen.

Gemiddelde prijzen hangen af van waar je naartoe gaat, maar we kunnen een aantal voorbeelden geven, zie hieronder;

Water €0,80 tot €1,60 voor 10 liter.
Bier van €1,- tot €2,50 per pint (halve liter)
Grote Vodka RedBull €2,- tot €5,-
Hamburger met friet €4,50 tot € 8,-
Steak met friet en salade €8,- tot €25,-
Pizza €4,- tot €10,-
Uit eten in restaurant €8,- tot €50,-

Gebaseerd op vorige stagiaires geef je gemiddeld tussen de € 30,- en € 60,- per week uit aan eten en drinken.

Een keer per week gaan we met z’n allen naar de “grote” supermarkt, waar iedereen de kans krijgt zijn inkopen te doen.

Betalen per pin kan vrijwel overal, zeker in de grotere supermarkten, daarvoor moet je wel je ID-kaart laten zien en een handtekening zetten. Er zijn ook voldoende geldautomaten beschikbaar. Hier kunnen soms kosten aan zijn verbonden, afhankelijk van waar je naartoe gaat en welke bank je hebt. Je bent bij normale bedragen niet meer dan € 2,- per keer kwijt en zien meteen hoeveel het gaat kosten.

Dan zijn er nog de excursies en dagjes uit, er is ontzettend vee keuze in Tenerife! Via ons kan je mooie kortingen krijgen op watersporten en excursies, vergeet dit dus niet te vragen want het kan je een leuk bedrag schelen.